Majalah Sora|Wednesday, March 20, 2019
You are here: Home » Serba Serbi » Eiger Ngamana’an Sumpah Pemuda ka-89 taun ku Naékan 28 Gunung

Eiger Ngamana’an Sumpah Pemuda ka-89 taun ku Naékan 28 Gunung 

Eiger Ekspedisi 28 Gunung

majalahsora.com, Kota Bandung – Ngama’ naan poéan bersejarah bisa ku rupa-rupa cara luyu jeung kreatifitasna séwang-séwangan. Geus kasaksian dina miéling kamerdekaan RI aya nu ngeleberkeun bandera dina jero laut, di punclut gunung atawa bari terjun payung. Memang motékar tapi nu penting mah tangtu waé ngeusian kamerdekaanana.

Tah dina miéling Sumpah Pemuda taun ieu gé Eiger (pausahaan manufaktur & retail peralatan petualangan alam terbuka) ngayakeun ‘Ekspedisi 28 Gunung’ ku 28 tim nu aya di tungtung Sumatera nepi ka Papua.

Galih Donikara Pupuhu  EkspedisiPupuhu Ekspedisi, Galih Donikara

Tujuan turun-unggah gunung di 28 daérah di nusantara ieu tangtu waé harepanana mah pikeun numuwuhkeun rasa nyaah ka lemah cai jeung ngaraketkeun duduluran di antara pamuda sa-nusantara.

Dipilihna 28 gunung ieu cék Pupuhu Ekspedisi, Galih Donikara boga alasan husus sabab masing-masing daérah ngawakilan kabeungharan hayati médan tropis Indonésia, ti mimiti wewengkon kulon, tengah, jeung wétan nu karakteristikna boga ciri mandiri séwang-séwangan, “Sadayana bakal dicatet dina ahir ekspedisi, dibukukeun,  teras   dibagikeun ka para penggiat alam bebas sareng pendaki gunung,” kitu saurna.

Ronny Lukito Panaratas EigerRonny Lujito, panaratas Eiger

Doni gé miharep sakabéh tim panceg nepi ka gunung anu dituju dina ping 28 Oktober saterusna ngayakeun upacara bandéra jeung macakeun naskah Sumpah Pemuda.

Kagiatan ieu dirojong sagembléngna ku tim Puseur Eiger Bandung, Dina komando EIGER Adventure Service Team (EAST), tanggal 28 Oktober 2017 panceg pukul 10.00 WIB baris dilaksanakeun live report upacara bandera jeung macakeun naskah Sumpah Pemuda. Tangtu waé cék Doni nu kadongkang ku sinyal 4G mah bakal live video , tapi di sababaraha gunung nu taya sinyal mah bakal maké telepon satelit.

Peralatan nu bakal dipakePakakas nu baris dipaké

Sajeroning kitu,  kagiatan nu dipuseurkeun di EIGER Adventure Flagship Store Bandung Jl. Sumatera 23 Bandung gé dieusi ku rupa-rupa kagiatan. Samalah diluuhan ku Walikota Ridwan Kamil jeung Pangdam Siliwangi Mayjen TNI Muhammad Herindra, Ronny Lukito (Panaratas EIGER), Aat Suratin, Budi Dalton,  para pendaki gunung jeung masarakat Bandung lianna.

Kagitan ekspedisi 28 gunung alpukahna Eiger ieu gé resmi dicatet di Museum Rekor Indonesia (MURI), salaku “Pembacaan Teks Sumpah Pemuda Secara Serentak di Kawasan Gunung Indonesia Terbanyak,” kitu cék Jaya Suprana – CEO & panaratas MURI.

Eiger Jalan Sumatera BandungEiger Jalan Sumatera, Bandung

Ka-28 gunung nu rék ditaékan: Sumatera: Gunung Kemiri (Aceh), Gunung Sibuatan (Sumut), Gunung Talang (Sumbar), Gunung Kerinci & Masurai (Jambi), Gunung Dempo (Sumsel), Gunung Patah (Bengkulu) jeung Gunung Pasagi (Lampung). Pulo Jawa: Gunung Pulosari ( Pandeglang -Banten), Gunung Ciremai (Jabar), Gunung Slamet (Jateng), Gunung Semeru (Jatim), Gunung Merapi (DIY).

Kalimantan: Gunung Palung (Kalbar), Gunung Halau Halau (Kalsel), jeung Gunung Beriun (Kaltim). Sulawesi: Gunung Klabat (Sulut), Gunung Tambusisi (Sulteng) Gunung Rore Katimbu (Sulteng), Gunung Gandang Dewata (Sulbar), Gunung Makongga (Sultra), jeung Gunung Latimojong (Sulsel). Kepulauan Sunda Kecil: Gunung Rinjani (NTB), Gunung Tambora (NTB), Gunung Koya Koya (NTT), Gunung Kelimutu (NTT) jeung GunungBinaiya (Maluku) sarta Papua: Gunung Carstensz – Puncak Jaya Wijaya. [Asé GP]***